mobil_topp

Budapest i oktober 2017

denna text är inte klar...........................

2017-10-18 Budapest in our hearts
En resa skall göras men den kan också berättas. I slutet av september 2017 gjorde vi en tripp till Budapest, Ungerns huvudstad. Onsdag till söndag. Normalt sett så brukar detta var en perfekt period att besöka Budapest. Men icke denna gången. Risigt väder första dagen. En torsdag med regn och storm. Härligt. Sedan tog det sig en aning och blev klart bättre. Men lås oss ta det från början.......

Vi hade fått tipset att bo hotell Museum (tack Camilla) och där var det helt OK. Fräsch frukost snygga rum och mycket bra läge. Men gör inte misstaget att boka med Amamo (utan ta hellre Hotel dot com eller Booking dot Com - om du vill ha ett rum, när du kommer fram. Är ni två stycken som åker är det billigare att ta taxi in till centrum från flygplasten än att boka något annat. Är ni fyra så kostar det nästan inget per person......
Efter att ha missat rummet (jävla Amomo) så löste sig det mesta även om det tog ett halvt dygn och hade inte hotellet varit så serviceinställt så hade det inte gått.

Första kvällen blev sen middag och promenad tio kvarter MEN det var värt resan kan man säga. Vi hamnade på Karpati - en riktigt fin ungersk restaurang och den hade allt man hade tänkt sig - härligt. Den modäna sekelskiftesinteriören, det fantastiska vinet, ungersk mat när den är som bäst och dessutom den ungerska zigenarmusiken. Wow säger jag.

nedan - Lajos Sárközi och hans orkester.

Dag 2 i Budapest - hade det bokats och förskottsbetalats en guidad cykeltur. Ett bra tipps att rekommndera om man vill se en stad "på riktigt". Den här turen kostade strax över 200 SEK. (Läs mer här - klick). Det var inte helt OK väder. Massor med regn, blåst på 15 sekundmeter. Men skam den som ger sig. Över broarna från Pest till Buda i motvind. Uppför berget upp till slottet, halt, vindigt och inte helt hundra skulle man kunna säga. Men visst fick man se stan. Jämförde med en tur i våras, i Barcelona. En viss skillnad.

Maten dag 2 intogs på Trofea Grill. Tipset om detta buffeställe där man för SEK 150 får 100 olika rätter, öl, vin, bubbel - så mycket man orkar - fick vi från Tamas i Skövde. Ett ställe som simmare på plats i Budapest kan göra till 100%. Jag orkar inte lika mycket numera men jobbade på det hela.

Dag 3 - då var det dags för en tur till Gellert Bad. Ligger vid en av broarna på Budasidan och är en jklassiker i sammanhanget. Man kan välja andra ställern men det här var helt OK. Många bassänger i olika temperturer och massor med tid för att jäsa. Se gärna småbilder ute i högerspalten. Ta med badmössa. Annars får du köpa en sådan som jag bär på bilden t.h. Kul suvenir kan tyckas.

Ett besök i den STORA saluhallen är ett måste. Här åts lunch.....
Ett besök i den STORA saluhallen är ett måste. Här åts lunch.....
Gellert Hotel och bad är ett måste i Budapest.
Ett antal broar förbinder Buda med Pestsidan. En del gamla och väldigt vackra.....
Vågbassäng och en inte alltför elegant herre i förgrunden.
Massor av bassänger inne och ute - på Gellertbadet.
Det gripande monumentet - Skorna - kan du läsa om här - https://restlessouls.wordpress.com/2015/07/11/budapest-skorna/