mobil_topp

Det här med mat:
Mat är viktigt. Så viktigt att det nästan är halva födan. Från våren 2014 har jag börjat scanna in recept som jag vill ha åtkomst till, ofta och lätt här.
 

Klicka på recepten - så får ni upp dem i större storlek. Lätt som en plätt!

Rabarber med mandeltårta
Sommarmums...

Salsa
Här är ett recept på en Fläskkarré men framförallt en salsa som är värd en resa.

Brantevikssill
En sill som känns extra frisk. Från det ljuva Österlen, Brantevik, kommer detta recept

Chockela-drömmar
Irja är en rackare på mat. Hon delar också med sig av recept på kakor som man kan ta del av. Här är några drömmar att vårda.

Tomatpaj.
En ljuvlig sak som skall serveras tillsammans med text kallt kött i olika former - rökt tupp - antipasti a la Italia osv.
Klicka på bilden så kommer receptet upp.

Snabb Wasabisill
Snabb, ja det är väl en sanning med modifikation. Wasabi - skånsk sill med ett japanskt uttryck kanske. Bra sting i alla fall. Prova

Morotspaj
Man kan konstatera att man SKALL förgrädda skalet till denna pajen. Dessutom skall den nog ätas varm eller i alla fall ljummen. Första testen innebär att vi lagade helt enligt receptet och resultatet var INTE så lyckat.

Fyllda ägghalvor 1

Fyllda ägghalvor 2

Gubbröra
En lyxig gubbröra som är bra som en kall förrätt. Lite lyxigare än vanligt eftersom man topp den med ööjrom. Inte fel kamrater!